Ispaniška paelja

Pagaminti paelją nesunku. Visi produktai lengvai gaunami. Gal šiek tiek sunkiau gauti tikro šafrano, suteikiančio paeljai tradicinę geltonai oranžinę spalvą.

Pagaminti paelją nesunku. Visi produktai lengvai gaunami. Gal šiek tiek sunkiau gauti tikro šafrano, suteikiančio paeljai tradicinę geltonai oranžinę spalvą.

Ingredientai

Baltieji ryžiai 600 g
Vištienos sultinys Pagal skonį
Alyvuogių aliejus 200 ml
Kiaulienos kumpis 50 g
Vištienos filė 1 kg
Kalmarai 200 g
Krevetės 500 g
Midijos 500 g
Česnakų skiltelės 2 vnt
Svogūnas 1 vnt
Pomidorai 2 vnt
Saldžioji paprika 2 vnt
Petražolės 5 vnt
Citrina 1 vnt
Šafranas 1 vnt
Druska Pagal skonį
Juodieji pipirai Pagal skonį
  • 1

    Mėsą, žuvį, stambesnes jūros gėrybes supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nuimkite odelę. Supjaustykite pomidorus, papriką, svogūną. Česnako skilteles, petražoles, druską ir pipirus sutrinkite elektrinėje maišyklėje arba grūstuvėje.

  • 2

    Mėsą, žuvį, jūros gėrybes, pomidorus ir svogūnusapkepkite (kiekvieną produktą atskirai), sumaišykite, pabarstykite druska, pipirais. Į keptuvę su karštu aliejumi dėkite pakepintus produktus, nuplautus ryžius, midijas, česnakų masę ir viską gerai sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis ir kepkite 2-3 minutes. Supilkite abu sultinius, užvirkite. Uždenkite keptuvę ir troškinkite 20 minučių ant vidutinės ugnies nemaišydami. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, energingai sukratykite, uždenkite sausu rankšluosčiu ir palaikykite 10 minučių. Prieš tiekdami į stalą papuoškite petražolės lapeliais ir citrinos skiltelėmis.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Keptos krevetės su kokosais ir alumi 15min
Gruzdintos krevetės japoniškai 15min
Marinuotos krevetės ant griliaus 45min
Kalmarų žiedai tešloje 5min
Krevečių vėrinukai 5min
Kokosinės krevetės 5min
Midijos balto vyno padaže 5min