Kalmarų žiedai pomidorų padaže prancūziškai

Ingredientai

Kalmarų žiedai 600 g
Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
Morkos 2 vnt
Pankoliai 1 vnt
Svogūnas 1 vnt
Česnakai 2 vnt
Česnakų skiltelės 1 vnt
Konservuoti pomidorai 400 g
Vanduo 200 ml
Pomidorų padažas 3 šaukštas (-ai)
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Čiobreliai Pagal skonį
  • 1

    Kalmarų žiedus atšildykite ir nuplaukite. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pankolį supjaustykite plonomis riekelėmis. Svogūną ir česnakus susmulkinkite.

  • 2

    Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 10 minučių pakepinkite pasiruoštas daržoves. Sudėkite kalmarų žiedus ir pakepinkite dar keletą minučių.

  • 3

    Supilkite pasirinktą skystį, pomidorus ir pomidorų pastą. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis ant mažos ugnies apie 30 minučių. Nepamirškite į pabaigą patikrinti, ar troškiniui netrūksta skysčio.

  • 4

    Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekdami apibarstykite čiobreliais. Recepte siūloma kalmarus valgyti su virtais ryžiais, bet visus sykius valgėme su makaronais (macaroni, orzo arba casarecci).

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Keptos krevetės su kokosais ir alumi 15min
Gruzdintos krevetės japoniškai 15min
Marinuotos krevetės ant griliaus 45min
Kalmarų žiedai tešloje 5min
Krevečių vėrinukai 5min
Kokosinės krevetės 5min
Midijos balto vyno padaže 5min