Žiedinis kopūstas su Bechamel padažu

Žiedinis kopūstas baltame padaže.

Žiedinis kopūstas baltame padaže.

Ingredientai

Žiedinis kopūstas 1 vnt
Sūris 100 g
Aliejus 2 šaukštas (-ai)
Svogūnas 1 vnt
Česnakas 2 skiltelė (-ės)
Druska Pagal skonį
Sviestas 60 g
Miltai 60 g
Pienas 500 stiklinė (-ės)
Muškatas Pagal skonį
  • 1

    Pirmas žingsnis yra apvirti žiedinį kopūstą pasūdytame vandenyje, tačiau svarbu, jo nepervirti, kad nebūtų ištižęs;

  • 2

    Kai kopūstas apvirtas dėti jį į pasirinktą kepimo indą, indą sutepti aliejumi, kaip ir ant paties žiedinio kopūsto užpilti aliejaus keletą šaukštų ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;

  • 3

    Kol žiedinis kopūstas orkaitėje ruošiame Bechamel padažą:reikia išlydyti sviestą ir jame pakepinti pjaustytą svogūną su smulkintu česnaku; suberti miltus ir po truputi pilti pieną, padažą nuolatos maišant; padažas pagardinamas muskatu bei žiupsneliu druskos;

  • 4

    Kai kopūtas jau bus šiek tiek parudavęs reikia traukti iš orkaitės ir užpilti Bechmel padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu ir vėl įdėti 15 min. apkepti.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Kepti ryžiai ispaniškai 1val
Cukinijos troškinys 1val
’tetrazzini’ spagečiai su voveraitėmis 15min
Kiauliena troškinta balto vyno ir garstyčių padaže su obuoliais ir salierais 15min
Voveraitės 5min
Chilli con carne 30min
Jautiena saldžiarūgščiame padaže 45min